*** www.kadinaozgu.com ***

29 Temmuz 2011 Cuma

Galatasaray 3-0 Liverpool, Highlights/Maç Özeti | 28.07.2011

 Galatasaray 3 Liverpool 0 maçın sonucu. Galatasaray 3 Liverpool 0 maçın golleri izle. Galatasaray 3 Liverpool 0 maçın özeti izle. Galatasaray 3 Liverpool 0 Baros'un volesini izle. Galatasaray 3 Liverpool 0 maçın görüntülerini izlemek için tıklayınız.

Galatasaray Fatih Terim yönetiminde TT Arena’da çıktığı ilk sınavdan zaferle ayrıldı. Galatasaray özel maçta karşı karşıya geldiği İngiletere’nin Liverpool takımını 3-0 mağlup etti.
Galatasaray Liverpool karşısında maça çok hızlı başladı. Galatasaray Liverpool maçında 7. Dakikada Milan Baroş’un ayağından kazandığı golle Liverpool karşısında 1-0 öne geçti. Liverpool karşısında etkili oyununu sürdüren Galatasaray yine Milan Baros’un 39. Dakikada attığı golle Liverpool karşısında skoru 2-0’a taşıdı. Galatasaray Liverpool maçının ilk yarısı Baros’un attığı iki golle Galatasaray’ını 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Galatasaray Liverpool maçının ikinci yarısında Galatasaray yine etkili olan taraftı. Galatasaray Liverpool maçında Galatasaray 84. Dakikada yeni transferi Johan Elmander’in attığı golle karşılaşmada durumu 3-0’a getirdi. Galatasaray Liverpool maçı Elmander’in attığı bu golle 3-0 Galatasaray’ın 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.
Galatasaray Liverpool maçı sonucu . Galatasaray: 3 Liverpool :0
-GALATASARAY: 3 - LIVERPOOL: 0
Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Hüseyin Göçek, Baki Tuncay Akın, Erdinç Sezertam
Galatasaray: Aykut, Ujfalusi, Gökhan Zan, Servet, Hakan, Melo, Kazım, Sabri, Selçuk, Arda, Baros
Liverpool: Doni, Flanagan, Martin Kelly, Kyrgiakos, Insua, Robinson, Poulsen, Shelvey, Degen, Joe Cole, Carroll
Goller: Dk. 8 ve 40 Baros, Dk. 85 Elmander (Galatasaray)

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde İstanbul'da ilk kez bu akşam taraftarının karşısına çıktı. Türk Telekom Arena Stadı'nda İngiliz devi Liverpool'u konuk eden sarı kırmızılı ekip sahadan 3-0 galip ayrılarak, taraftarına 'hazırım' mesajı verdi.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 8. ve 40. dakikalarda Milan Baros ile 85. dakikada Johan Elmander kaydetti.

Liverpool karşısında etkili bir futbol sergileyen Galatasaray, tecrübeli forvetleri Baros ve Elmander ile skora gitti.

Bu sezon öncesi yurt dışı kampında toplam 4 hazırlık maçı yapan Galatasaray, 1 galibiyet alırken, 2 kez berabere kalıp, 1 kez de yenilmişti. Sarı kırmızılılar İngiliz devi ile oynadığı hazırlık maçında rakibine şans tanımadı.

İNTER MAÇININ KADROSUNDAN 2 DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Fatih Terim, Liverpool karşısında sahaya sürdüğü ilk 11'de, İnter ile yapılan karşılaşmanın ilk 11'inden 2 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam, İnter maçında sahaya ilk 11'de çıkan oyunculardan Ayhan ve Elmander'i Liverpool karşısında yedek oturturken, Melo ile Baros'u ise sahaya sürdü.

Ayrıca, yeni transferlerden Berizalyalı Feipe Melo da Galatasaray formasıyla ilk maçına Liverpool karşısında çıkmış oldu. Öte yandan, maç öncesi basın mensuplarına dağıtılan kadro listesinde Galatasaray'ın yedekte olan bir çok oyuncusunun ilk 11'de, ilk 11'de olan bir çok oyuncunun ise yedekte olarak gösterilmesi dikkat çekti. Hatalı kadro listesi, basın mensuplarının tepkisine neden oldu.

İLK YARIDA MİLAN BAROS FIRTINASI

Karşılaşmaya Liverpool başlarken henüz ilk dakikada Baros kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu değerlendiremedi. 8. dakikada sağdan Ujfalusi'nin ortasında, ceza sahasında penaltı noktasında müsait durumda bulunan Baros'un gelişine yaptığı şık vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0

Galatasaray oyunun kontrolünü elinde tutarken, girdiği pozisyonlardan sonuç alamadı. Liverpool ise 35. dakikada tehlikeli bir pozisyon kaçırdı. Shelvey sol kanattan serbest vuruşu kullandı. Ceza sahasına ortasında Andy Carrol topu indirdi. Kale önünde Kelly'in vuruşunda top yandan auta çıktı.

Dakikalar 40'ı gösterdiğinde Milan Baros ikinci kez sahneye çıktı. Sağdan Selçuk'un kullandığı korner atışında ceza sahasında savunmadan seken topu Baros, arka direkte kafa ile filelere gönderdi: 2-0

TERİM'DEN DEĞİŞİKLİKLER...

Galatasaray'da Fatih Terim, 46. dakikada kaleci Aykut Erçetin'in yerine Ufuk Ceylan'ı, 65. dakikada ise Kazım Kazım'ın yerine Elmander'i, Hakan Balta'nın yerine de Çağlar Birinci'yi oyuna aldı. 70. dakikada Felipe Melo, Ayhan ile 74. dakikada Baros da Stancu ile değişti.

İKİNCİ DEVRE TEMPO DÜŞTÜ

İkinci 45 dakikada sarı kırmızılılar skoru koruyan bir yapıda futbol sergilerken, Liverpool'un hücum hattında etkisiz kalması; orta alanda oyunun sıkışmasına neden oldu. Sık oyuncu değişiklikleri de temponun düşmesine neden olurken, iki takım da girdiği pozisyonlardan sonuç alamadı.

ELMANDER'DEN ŞAHANE BİR GOL

74. dakikada Milan Baros'un yerine oyuna dahil olan Johan Elmander, taraftarının önüne çıktığı ilk maçta güzel bir gol attı. 85. dakikada Çağlar Birinci sağ kanattan ceza sahası dışına ortasını açtı. Johan Elmander topa yere inmeden gelişine sert vurdu ve meşin yuvarlak köşeye gitti: 3-0

6. MAÇI G.SARAY KAZANDI

Galatasaray, özel maçta konuk ettiği Liverpool ekibiyle tarihindeki 6. müsabakasını oynadı. Daha önce 5 kez karşı karşıya gelen iki takım, ilk olarak 2001-02 sezonu Şampiyonlar Ligi grup maçında Anfield Road'da kozlarını paylaşırken, bu müsabaka 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Bu maçın rövanşında ise iki takım Ali Sami Yen Stadı'nda da yenişemeyerek 1-1'lik skorla 90 dakikayı tamamladı.

Sarı-kırmızılı ekip, 2003 yılında gerçekleştirilen Amsterdam Turnuvası'ndaki özel maçta Liverpool'u 2-1 yenerken, 2006-2007 Şampiyonlar Ligi gruplarında bir kez daha eşleştiği rakibine deplasmanda 3-2 yenilip, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki ikinci maçı ise bu kez aynı skorla kazanmayı bildi. Türk Telekom Arena'daki müsabakada ise sarı kırmızılı ekip İngiliz devini 2-0 ile geçmesini bildi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

1. dakikada Sabri'nin ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Baros'un vuruşunda top yandan auta gitti.
8. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Sağdan Ujfalusi'nin ortasında, ceza sahasında penaltı noktasında müsait durumda bulunan Baros'un gelişine yaptığı şık vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.
24. dakikada Robinson'un uzun pasında ceza sahasında Gökhan Zan'ın müdahalede geç kaldığı pozisyonda top Carroll'a geldi. Bu futbolcunun kontrol edemediği meşin yuvarlak auta çıktı.
34. dakikada Kazım'ın sağdan ortasında, uzak kale direği dibinde Baros'un kafa vuruşunda top kaleciden döndü. Pozisyonun devamında Melo'nun ceza sahası sol çaprazdan sert vuruşunda meşin savunmaya çarparak, kornere gitti.
39. dakikada Selçuk'un pasında, Baros'un ceza sahasında önüne almaya çalıştığı topa geriden gelen Ujfulusi sert vururken, meşin yuvarlak kaleci Doni'nin müdahalesiyle kornere çıktı.
40. dakikada Galatasaray farkı 2'e çıkardı. Sağdan Selçuk'un kullandığı korner atışında ceza sahasında savunmadan seken topu Baros, arka direkte kafa ile filelere gönderdi: 2-0.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

59. dakikada Kuyt'un sağdan yaptığı ortada, ceza sahasında Carroll'un kafa vuruşunda top üstten auta gitti.
64. dakikada sağdan çalımlarla ceza sahasına giren Kuyt'un pasında kale önünde Aquilani'nin vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Ufuk'tan döndü.
74. dakikada Sabri'nin ceza yayı önünden sert şutunda, top üstten auta çıktı.
81. dakikada Kuyt'un sağdan ortasında, ceza sahasında arka direkte Carroll'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ufuk'ta kaldı.
85. dakikada Galatasaray farkı 3'e taşıdı. Liverpool'un savunmasının kaptırdığı topu sol tarafta kontrol eden Ayhan'ın pasında, ceza sahasında Elmander gelişine yaptığı güzel vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-0.
87. dakikada Sabri'nin soldan yaptığı ortada kale önünde iyi yükselen Gökhan Zan'ın savunma arasında yaptığı kafa vuruşunda top kaleciden döndü.
Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve Galatasaray bu sezon seyircisinin önünde çıktığı ilk karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Galatasaray, hazırlık maçında Türk Telekom Arena'da İngiliz devi Liverpool'u 3-0 yendi. Teknik direktör Fatih Terim, "Galatasaray'ın bana ihtiyacı olduğu bir ortamda ben buradayım. Bazı sıkıntılar olacaktır, bize yakışan kendi sorunlarımızı kendi içimizde halletmektir" dedi.
Sarı-kırmızılı takımın Liverpool'u 3-0 mağlup ettiği hazırlık maçının ardından düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, taraftarlarının Türk Telekom Arena'yı Ali Sami Yen Stadı gibi yaptığını belirterek, "Ali Sami Yen'i unutmak mümkün değil. Türk Telekom Arena'da benim birinci maçım oldu. Arena'da bizi karşılayanlara destek olan herkese teşekkür ediyorum. Burada Aslantepe'de Ali Sami Yen'de elde ettiğimiz başarıları yakalayacağız" diye konuştu.
Bir gazetecinin medyada yer alan "Fatih Terim istifa ediyor" şeklinde çıkan haberleri hatırlatması üzerine deneyimli teknik adam, oldukça sert sözler söyledi: "Florya'da tüm Galatasaraylıların gurur duyacağı bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yol uzun ve sıkıntılı olacağını hep söyledik. Bizim ortak paydamız Galatasaray'dır. Galatasaraylılığın gerektirdiği Galatasaraylı terbiyesi içinde davranmak zorundayız. Sorunları da kendi içimizde halletmemiz gerekiyor. Benim hayatta en son isteyeceğim şey
Galatasaray'a zarar vermektir. Galatasaray'ın bana ihtiyacı olduğu için ben buradayım. Zaten olağanüstü bir yönetim oluştu göreve geldim. Tabi ki sıkıntılar olacaktır. Ancak bunu kendi içimizde bir şekilde çözmemiz gerekiyor. Benim yerim bellidir sorunu olan gelsin çözelim. Yönetim kurulu toplantısında sanki gazeteciler var gibi bir durum ortaya çıktı. Sorunlar hemen medyada yer aldı. Ancak bu sorunları paylaşırken doğru olmalı ve abartılı olmaması gerekiyor. Benim yetki alanım çok açıktır. Ben bu takımın
idari, sportif, teknik direktörüyüm. Ben olaylara teknik olarak müdahale ederim. Bazıları doğru söylemiyor. Transfer için başkanın haberi yok mu tabi ki var. Bir transfer yapmak için insanlar geberiyor. Bu futbolu alınıyor bir de hakaret görüyor. Her yönetici benimle diyalog kurabilir. Ama herkeste haddini bilecektir. Herkes kendi sorumluluk alanı içinde çalışacaktır" açıklamasında bulundu.
Bir başka gazetecinin şike iddiaları nedeniyle ligin ertelenmesinin takımı nasıl etkileyeceğini sorması üzerine Fatih Terim, "Tabi ki bu durum üzerine yeni bir pozisyon almamız gerekecek. Milli maçlar nedeniyle oyuncular erkenden kampa alınacak. 1 hafta izin vereceğiz. 5 Ağustos'ta takım tekrar çalışmalara başlayacak. Türk futbolu olağanüstü hallerden geçiyor. Olağanüstü hallerde yardımcı olmak gerekiyor" diye cevap verdi.
Sarı-kırmızılı ekibin kadrosuna kattığı ve maliyeti nedeniyle yönetim içinde de eleştirilere neden olan Melo'nun performansı için Terim, şunları söyledi: "İyi oyuncu olduğunu düşünüyorum. 4 senede 130 yakın maç oynadı. Geçen yıl Juventus'un en kötüsüydü ama transfer rekorları kıran bir oyuncu. İlle de yapılan her transfer tutacak diye bir kural yoktur. Kendisi iyi bir oyuncudur. Melo'nun iyi işler yapacağını düşünüyorum."
Öte yandan Melo'ya verilen ücret konusundaki eleştirilerin transfer politikalarına etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir başka soruya Fatih Terim, "Ben Galatasaray'a geldiğim gibi bir tane oyuncu istemiyorum desem hiçbir Galatasaraylı bana kızmazdı. Bazılarını denemek istediğimi söyledim. Tabi ki takımın eksikleri var. Yerli ve yabancı oyuncular almalıyız. Ben fikrimi söylemeye devam edeceğim. Sıkıntılı günler olacak kaliteli kadroya ihtiyacımız var. Transferdeki tüm gelişmeleri sizinle paylaşıyorum"
şeklinde cevap verdi.
Liverpool Teknik Direktörü Kenny Dalglish, sadece kendi takımının durumu ile ilgilendiğini söyledi. Dalglish, bir gazetecinin "Arda Turan'ın performansını nasıl buluyorsunuz" sorusuna "Kim" diye sordu. Gazetecilerin "10 numara" demesi üzerine "Ben sadece kendi takımımla ilgileniyorum" diye cevap verdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder