*** www.kadinaozgu.com ***

25 Temmuz 2011 Pazartesi

Sigara Güzelliğinize Mal Olduğu Zararlar!

Sigara sağlık için öylesine zararlı ki..Şimdi sigaranın zararlarından bir başlasam akşama kadar yazsam yine de bitiremem..Sigaranın biz kadınlar için ayrıca zararları var. İnanın keyfi içtiğiniz o sigaralar sizin güzelliğinizi alıp götürüyor. İlerki yıllarda, sertleşmiş, kararmış bir yüz, mor gözaltları, sararmış dişler ve yaşlı bir görünüm sizi bekliyor. Sigara ve stres kadın güzelliğinin baş düşmanları. Bir kadının güzelliğini tehdit eden en kötü şey sigara..Sigara içmeye devam ettiğiniz sürece bu sonuca mahkumsunuz !
Sigaranın cilt güzelliği ve cilt sağlığı için ne gibi zararları var ?
Cildinizde akne, sivilce, kuruluk, kızarıklık gibi sorunlar yaşıyor, bakım yapmanıza rağmen başarılı sonuç alamıyorsanız; sebebi sigara olabilir.
Sigaranın cilt sağlığına olumsuz etkileri;

Sigara kılcal damarları daraltır ve kan dolaşımını zorlaştırır. Bu etki sonucunda cildinizde soluk bir görüntü oluşur.
Kandaki karbondioksit seviyesini yükseltir ve oksijeni azaltır. Cildin sağlığı için oksijene ihtiyacı vardır.

Vücuttaki C vitaminini azaltır. Cilt ve vücut sağlığında eksikliklere yol açar. Cildin içerinden beslenmesi için ihtiyaç duyduğu temel vitaminler arasında C vitamini bulunur ve sigara içen kişilerde C vitamini eksikliği cilt sorunlarına zemin hazırlar.
Sivilce ve aknelerin hızla iyileşmesi, cildinizin genç kalması için cilt hücrelerinin yeterli düzeyde kendini yenilemesi gerekir. Sigara içen kişilerde hücre yenilemesi yavaşlar ve cildi çabuk yaşlanır.
Ciltte su oranı düşer, cilt kurumaya ve çatlamaya başlar. Cildin esnekliği; kırışıklığı geciktirir ancak sigara içen kişilerde cilt kırışıklığına karşı risk altındadır. Üstelik sigara içerken dudak hareketlerinden dolayı dudak üstünde erken yaşta kırışıklıklar görülebilir.
Sigara içenlerle ilgili yapılan araştırmaya göre içmeyenlere göre ciltlerinin 5 kat daha fazla yaşlandığını görülmüştür.
Hem güzelliğiniz hem de sağlığınız için kendinize iyilik yapın: sigarayı bırakın!

KAYNAK : www.kadinaozgu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder