*** www.kadinaozgu.com ***

27 Temmuz 2011 Çarşamba

Emriyonuzun Gelişimini Saniye Saniye İzlemek İster Misiniz?

Yanlış okumadınız… Dünyada uygulanan tüp bebek tedavileri ve yöntemlerine yepyeni bir boyut kazandıran, yeni bir çağın başlangıcı olarak da tanımlanan EmbryoScope™, Dinamik Embriyo İzleme Sistemi ile cd’ye kaydedilen embriyonuzun görüntülerini evinizdeki bilgisayardan saniye saniye izlemek artık mümkün. Dahası da var. Bu sistemle infertilite tedavisinde gebelik şansınız da artabilir.
——————————————
Tüp bebek tedavisi sürecinde, embriyo seçimini iyileştirmek ve embriyo değerlendirme programlarını geliştirmek amacıyla kullanılan EmbryoScope™ adı verilen Dinamik Embriyo İzleme Sistemi, tedavideki tüm aşamaların düzenli olarak gözlemlenmesine olanak sağlıyor. Böylece uygun teknolojisi ile sağlıklı olan embriyoları seçme şansı sağlarken aynı zamanda kısıtlı embriyo sayılarında da başarı elde edebilme oranı artıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Süleyman Tosun Dinamik Embriyo İzleme Sistem’nin özellikle ileri yaşlarda yumurta sayısı az olan veya sperm problemi olan aileler için gebelik şansını artırmada bir umut olabileceğini söyledi.
Siz Uyurken Embriyolarınız Ne Yapıyor?
Op. Dr. Süleyman Tosun, Dinamik Embriyo İzleme Sistemi’nin özellikle infertilite tedavisinde hasta embriyolarının anında ve sürekli olarak tüm süreçlerin hiçbir aşaması kaçırılmadan, istenilen anda değerlendirilmesine imkanı sağladığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:
‘’ Dinamik Embriyo İzleme Sistemi sayesinde gözlem olanağı ile elde edilen görüntüler yeniden oynatılabiliyor, hızlandırılmış şekilde izlenebiliyor ya da canlı görüntü kullanılarak embriyo kalitesinin değerlendirilmesi yapılabiliyor. Oysaki günümüzde kullanılan sistemlerde embriyo sadece belirlenen günlerde ve toplam 5 dakika süreyle cihazdan çıkartılarak kontrol ediliyor, kimi zaman da embriyolar bundan olumsuz etkilenebiliyor. Son derece dinamik bir sürece sahip olan embriyo gelişim süreçlerini de tam anlamıyla izlemek ne yazık ki mümkün değildir. Dinamik Embriyo İzleme Sistemi ise bize 144 saat x 60 dakika boyunca kesintisiz gözlem imkanı sağlıyor. Bu sistemle güvenli ve kontrollü bir kültür ortamı sağlanırken tek seferde 72 adet embriyo sürekli gözlem altında tutulabilmektedir. Yapılan gözlemler 4 boyutlu belgelendirme teknikleri sayesinde uzmanlara istenilen süreç ve zamanlamayı değerlendirme imkanı sağlayarak, gelecekte yapılacak embriyo puanlamaları için benzersiz yeni parametreler geliştirme imkanı vermektedir.’’
Canlı Yayın: Dinamik Embriyo İzleme Sistemi
Sperm ile yumurta birleştirdikten sonra oluşan embriyolar uzun süre dışarıda tutulamayacağı için inkübatürlere koyup belli aralıklarla gelişimleri takip edilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Süleyman Tosun, günümüzde uygulanan yöntemler hakkında şu bilgileri verdi: ‘’Spermle yumurta birleştikten ancak 24 saat sonra döllenip döllenmediğine, döllendikten sonra ise birinci, ikinci gün bu embriyonun bölünmelerine bakabiliriz. Yani çok uzun aralıklarla embriyoyu takip edebiliyoruz. Transfer safhasına gelinceye kadar bir embriyoya ortalama dört-beş günde iki-üç kere bakmış oluyoruz. Dinamik Embriyo İzlenim Sistemi ise ‘bir canlı yayın gibi’, spermle yumurta birleştirdikten sonra bütün evrelerini kaydedebiliyoruz, embriyonun gelişmesini canlı olarak saniye saniye görüyoruz, hücrelerinin bölünmesini, bölünme hızlarını takip ediyoruz. Normalde ikinci günde dört hücreli bir embriyo olabilir ama bu ne zaman dört hücreli olmuş bunu ancak bu sistemle görebiliyoruz. Bunların hepsinin kendine göre belirli saatleri var. İşte bu sistemle saatleri olarak yakalıyoruz ve embriyonun gelişimini canlı canlı takip ediyoruz.’’
Anne-Baba Olma Şansını Artırıyor Mu?
Dinamik Embriyo İzlenim Sistemi’nin öncelikle doktorun sonra da ailenin işini kolaylaştırdığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Süleyman Tosun gebelik şansının artabileceğini söyledi. Tosun, ‘’ Çünkü embriyoyu sürekli takip edip, gelişmesini sağlıklı bölünmeyi daha iyi görüyoruz, kaç saate bu embriyo bu hücre sayısına ulaşmış buna göre seçip embriyoyu verdiğimizde tabii ki gebelik şansı da artırıyor.
Sistem bize sürekli embriyoyu takip edip, en daha sağlıklı embriyoları yakalama imkanı sağlıyor. Ayrıca embriyonun kalitesini sürekli takiple daha iyi algılayabiliyoruz. Embriyonun sadece belli hücre sayısına ulaşması yetmiyor o hücre sayısına ulaşırken kaç saate ulaşıyor, o hücreler birbirine dengeli mi bölünüyor. İşte tüm bu soruların cevabını Dinamik Embriyo İzlenim Sistemi ile buluyoruz. Bu da doğrudan gebelik şansını artırmamızı sağlıyor.’’ dedi.
Embriyonuzun Gelişimini Evinizden İzleyebileceksiniz
Gelişen teknoloji ve Dinamik Embriyo İzlenim Sistemi sayesinde bebeğinizin ilk hali olan embriyonuzu evinizdeki bilgisayardan saniye saniye izlemeniz mümkün. Op. Dr. Süleyman Tosun sistemdeki görüntüleri cd’ye kaydedip ailelere verdiklerini belirterek,’’ Gebe kaldığınızı düşünün. Bebeğinizin ilk hali sperm ve yumurtanın birleşmesiyle oluşan embriyodan doğana kadar bütün evrelerini kendi arşivlerine koyabilirsiniz. Şimdi artık gebelikten itibaren değil gebelikten öncesini görme şansımız var. Yakın bir gelecekte sistem kurulduğu takdirde anne baba adayları evinde koltuğunda oturup bizimle birlikte embriyolarının gelişimini canlı canlı seyredebilecek. Biz bu yöntemi öncelikle özellikle çok denemesi olmuş, güzel embriyo verdiği düşünüldüğü halde gebelik elde edilemeyen, ileri yaşlarda yumurta sayısı az olan ve de sperm problemi olan kişilere öneriyoruz. Burada kritik nokta; çok denemesi olmuş kişilerde embriyo gelişimini takip edebilmek. Özellikle embriyoya geçişlerde spermin etkisi hakkında çok fazla bilgimiz olmuyor. Özellikle üçüncü günden sonra embriyoların büyümesi sisteme bağlı. Dinamik Embriyo İzlenim Sistemi bize yeni bilgiler veriyor. Embriyolarını kalitesi gördüğümüz hastanın belki de embriyoları kaliteli değil belki de tam tersi. Sözün özü bu sistem bebek sahibi olmak isteyen ailelere günümüz teknolojisinin bir hediyesi’’ şeklinde sözlerini tamamladı.

www.kadinaozgu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder