*** www.kadinaozgu.com ***

25 Temmuz 2011 Pazartesi

Tüp Bebek Nasıl Yapılır

Tüp bebek nedir, neden tüp bebek denir ve tüp bebek nasıl yapılır ? Tüp bebek yapmak için neler yapmak gerekir, tüp bebek maliyeti nedir, tüp bebek ne kadardır ve pahalı bir uygulama mıdır ?
Tüp bebek yapmak isteyen ama maddi anlamda gücü buna yetmeyenler ne yapmalıdır ?
Öncelikle tüp bebeğin ne olduğu ile başlanmalı tüp bebek konusuna. Çünkü tüp bebeğin ne olduğunu bilmeden yanlış düşüncelere kapılabiliriz.
Tüp bebeğin ne olduğunu uzman doktorların kaleminden öğrenelim.
Tüp bebek, klasik yöntemler ile gebe kalamayan kadınlarda uygulanan bir tedavi şekli. Erkek (sperm) ve dişi (yumurta) döl hücrelerinin laboratuvar koşullarında birleştirilmesi sonucunda oluşan embriyoların, rahime transferi ilkesine dayanır. Laboratuvar koşullarında gerçekleştirilen döllenme, kendiliğinden (in vitro fertilizasyon) ya da insan eliyle, tek yumurta içine tek sperm verilmesi ile (mikroenjeksiyon) sağlanır.
Tüp bebek, önceleri enfeksiyon veya cerrahi işlem sonucunda tüplerinde kalıcı hasar oluşan kadınlarda uygulanmaya başlanmış, kısa bir süre sonra ise, kısırlığa yol açan diğer nedenlerin tedavisinde de kullanılır hale gelmiş. Bugün, endometriozis, nedeni açıklanamayan kısırlık olguları ve erkeğe bağlı kısırlıkta, tüp bebek yöntemleri ile başarılı sonuçlar alınır.
Özellikle son yıllarda uygulanmaya başlanan mikroenjeksiyon, sperm sayısının çok düşük olması ve hatta menisinde hiç sperm olmamasına karşın, testisinde sperm bulunan erkeklerin tedavisinde bir devrim olarak nitelendiriliyor.

KAYNAK : www.kadinaozgu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder